Pages

Thursday, March 21, 2013

4 sapunuri vegetale ale iernii (aproape) trecute

Suntem la sfarsitul lui martie, e inca frig si din cele pozate mi-a mai ramas doar o bucatica parfumata cu santal. Le-am cumparat in toamna, intr-un moment in care ma saturasem sa vad atatea recipiente din plastic prin baie si dulapuri. Am deseori accese de minimalism, dupa care ma intorc cu si mai mare placere la gelurile de dus. :)





Doua sunt romanesti, dintr-un plafar, doua au facut parte dintr-o comanda iherb:

1. Verum cu miere, lapte de capra si roinita (100g) mi-a placut cel mai tare dintre toate: spala si se clateste foarte bine, produce rapid spuma abundenta si cremoasa, iar uleiul esential lamaios-dulceag-ierbos de melisa (lemon balm, roinita) poseda puternice proprietati antiseptice pentru piele si calmante pentru sistemul nervos. Una din buruienile mele preferate intr-un sapun obtinut din 5 uleiuri naturale!

2. Sai Baba cu Nag Champa (150g), un sapun indian care nu are nimic deosebit. Plusuri: spala excelent si, dur fiind, se consuma lent. In rest, usuca excesiv pielea si miroase ca un sapun industrial oarecare. Nag Champa este un parfum traditional, specific Indiei Franceze, un amestec de frangipani si santal. Cum cele doua arome imi plac, nu ma asteptam sa fiu dezamagita de combinatie.

3. South of France - Tea Tree Sandalwood (227g), o ditamai caramida care abia iti incape in mana daca nu o tai. Spala foarte bine, miroase vag a santal, usuca lejer epiderma. Uleiul din arbore de ceai nu se simte, probabil e prezent in cantitate mica de tot, in scop dezinfectant. Produsul e mai potrivit barbatilor, pe viitor o sa incerc si alte variante de la aceasta firma.

4. Lois Atelier cu vetiver si cedru (85g). Da, in general imi plac aromele lemnoase, proaspete, nu prea feminine! :) Insa cel in discutie nu m-a incantat. Usuca pielea, face spuma foarte greu si cand face, pateaza totul imprejur fiindca e gri de la praful de carbune. Ca spumare redusa seamana cu sapunul de Alep, caracteristica data de uleiul de masline care domina. Si miroase a pamant. Daca voi mai pofti la vetiver, il voi recumpara pe cel de la Nubian Heritage, super cremos, hidratant, cu un parfum perfect.

Serveste drept background pentru sapunuri carpa pentru baie Earth Therapeutics Exfoliating Hydro Towel, tot de pe iherb. Inlocuieste cu succes gomajul cu granule, exfoliaza eficient zonele mai putin accesibile ca spatele si se usuca in doi timpi si trei miscari.

No comments:

Post a Comment