Pages

Thursday, August 18, 2016

Comanda iHerb - iulie 2016 (2)

Dorind sa-mi refac stocul de sampoane pentru curatare in profunzime no/low sulfate, cosul s-a completat, ca de obicei, aproape de la sine. Am apucat sa testez noutatile din a doua comanda iHerb a lunii iulie, urmeaza, deci, mici recenzii:


One with Nature, Triple Milled Mineral Soap, Volcanic Mud - cum aveam in vizor sapunurile OWN, iar linia Dea Sea Spa fusese proaspat introdusa in oferta, m-am grabit sa incerc si eu unul nou. Recenzii n-am gasit nicaieri pe net, alegerea bazandu-se pe descrierea de pe site-ul oficial: 

Volcanic ash is truly Mother Nature’s natural skin purifier. Rich in minerals, its exfoliating properties mean that it is ideal for removing the dead outer layers of skin. The strong absorption of sebum and cooling effect refreshes the skin and contracts pores. The benefits of Volcanic Ash on the skin extend to the treatment of a wide variety of infections due to its anti-bacterial, anti-viral, anti-yeast and overall disinfectant qualities. Skin rashes, cellulite, damaged skin, wrinkles, eczema, psoriasis; it is also excellent for oily skin. 

Speram, bineinteles, sa fie racoritor, cu menta, eucalipt, pin si altele asemenea, perfect pentru ultima luna de vara. Chiar nu ma asteptam sa miroasa a prajitura. Una pe care nu o pot identifica. Am scris de multe ori pe aici, nu ma omor dupa arome dulci, in special in sezonul estival, insa nu m-am putut abtine sa nu-l testez, apoi dracul nu mi s-a mai parut atat de ...gri. Parfumul, de o intensitate scazuta, se simte foarte slab in timpul dusului si deloc pe piele, dupa uscare. In plus, fiind triple milled, nu lasa absolut niciun iz de sapun, astfel incat, in final, e cum m-as fi spalat cu un produs fragrance free

Ca functionalitate, nu dezamageste. Produce o spuma cremoasa (dar mai putin abundenta decat a altor sapunuri obtinute prin acest procedeu specific), ce adera bine la piele, curata delicat, dar intens, se clateste foarte usor. Cel mai mult imi place ca lasa pielea purificata in profunzime si moale intr-un mod natural, dar e o senzatie diferita, pe care n-am mai experimentat-o cu altceva. Nu stiu daca vine de la cenusa vulcanica sau de la celelalte ingrediente, insa, clar, ma determina sa incerc si altele. 

Sapunurile One With Nature sunt produse in Iordania, pe baza de uleiuri vegetale (palmier sustenabil, shea, argan), saruri si namol din Marea Moarta, nu contin conservanti, chelatori, sunt parfumate cu amestecuri de uleiuri esentiale si arome naturale, colorantii utilizati fiind si ei de origine vegetala sau minerala.



Edward & Sons, Organic Creamed Coconut - mai am inca in frigider un pachetel ramas de lunile trecute, cand am luat 1kg, a mers si acesta, pe post de umplutura utila. Il consum, de obicei, langa o cafea amara, simplu sau cu putina miere, combinatia de cafeina + fibre +  grasime + glucide  are volum mic si imi porneste rapid motoarele dimineata.

Radius, Source Toothbrush, Medium, 1 Replacement Head, 1 Toothbrush - am zis sa mai schimb vesnica periuta Eco-Dent, ce functioneaza pe acelasi sistem si sa incerc una mai hyped.

Nu-i ceva revolutionar, singurele aspecte ce m-au surprins placut sunt modul in care acopera si maseaza gingiile pe o suprafata mult mai mare decat orice periuta de dinti, fara sa puna presiune pe un anumit loc si faptul ca, desi capul de periere e imens, are o forma ce reuseste sa ia toate curbele si sa curete eficient capatul extrem al danturii. Iar periajul se executa in doi timpi si trei miscari, 

Pe de alta parte, manerul nu mi se pare atat de ergonomic pe cat se lauda, ba e chiar cam scurt, finisajul lasa de dorit (inteleg ca-i reciclat, totusi...), duritatea perilor medium bate in realitate spre un soft. Plus ca iHerb nu-ti permite, ca alte site-uri, sa alegi culoarea (maro - lemn, verde - dolari, alb - hartie).

Radius Source vs. capat Oral B Floss Action (mic, dar care nu acceseaza la fel de bine ultimii molari):



Petal Fresh, Pure, Softening Shampoo, Rose & Honeysuckle - cand am plasat comanda, samponul acesta se numea "clarifying", fiind motivul principal al achizitiei. La primire, surpriiiiiza! Alta eticheta, alta denumire, alte ingrediente... Nu regret insa incurcatura creata de iHerb, care nu si-a actualizat pagina (nici site-ul PF n-a facut-o inca la ora asa). Dupa prima spalare mi-am dat seama ca nu are cum sa mai posede proprietatile vechii versiuni, e foarte bland si nu se clateste usor. Se prezinta sub forma unui gel incolor, curata bine un par normal spre gras, pare, asa, in general, un produs fara sulfati obisnuit, ceva mai hidratant de la uleiurile de cocos si babassu. Pana la uscare, cand coama mea capata un mega volum si onduleuri accentuate, de nu ma mai recunosc eu pe mine. Interesant... 

Parfumul este natural, delicat si nu persista multe ore, singurele note pe care le percep fiind  cele de caprifoi, numai dulceata aminteste de cea a trandafirilor de mai.

Apropo de caprifoi, prezenta extractului (lonicera caprifolium) in cantitate mare in formula e dubioasa (Google: honeysuckle extract parabens), mai ales ca este valabil pana in septembrie 2020 sigilat si 3 ani dupa desigilare, iar produsul nu detine vreo certificare bio oficiala (pe produs, in totalitatea lui).


Desert Essence, Italian Lemon Shampoo, Revitalizing - mai am inca de vreo doua utilizari din flaconul vechi, functioneaza super bine ca sampon de curatare in profunzime, imi pastreaza parul curat mai mult timp, ii iubesc mirosul intens, de lamai adevarate ce se face simtit doar in timpul spalarii si putin dupa.Contine SCS, ca toate sampoanele Desert Essence, deci e chiar pe limita dintre produsele delicate si cele conventionale, produce multa spuma, insa scalpul meu se impaca de minune cu el. Daca nu-i aranjeaza si astuia formula, intra pe lista de cumparaturi vesnice de pe iHerb.

Olympian Labs Inc, Grape Seed Extract, 600 mg - 7 capsule cu 95 % proantocianide extrase din seminte de struguri.

Madre Labs, Hand Cream, With Argan Nut Oil, Unscented - m-am impacat bine cu ea in trecut, am avut posibilitatea sa o pun iar in cos la pret promotional, de data aceasta pentru 2$. Nu am desigilat-o inca, o pastrez pentru vreme mai rece.


Coletul a sosit in regula, bine protejat, insa dupa vreo trei saptamani si ceva, incepusem sa am emotii...
iHerb a schimbat operatorul postal, acum e iarasi DHL Global Mail, cu tarife mari pentru greutate proportionala in cazul comenzilor mai mici de 40$.

4 comments:

  1. Sa le folosesti cu drag! Astept si eu doua domenzi, in a doua am inclus si prosopelul recomandat de tine pentru spalat! De abia astept sa le primesc!

    ReplyDelete
  2. Unde ti-a ajuns coletul, la vamala sau tot la posta locală, ca atunci cand venea prin Airmail? Eu am plasat o comanda pe Vitacost, tot cu livrare prin DHL global mail, iar coletul a ajuns in 6 sapt la vamala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pachetele comandate in iulie au sosit prin Airmail, la oficiul postal. De cand au schimbat operatorul, n-am mai dat nicio comanda.

      Delete