Pages

Tuesday, August 23, 2016

Noutati: Yves Rocher, Baby Lips, Cien, Schmidt's, Apimond...

Chiar daca a absentat destula vreme aceasta rubrica, am gasit, in sfarsit, putin timp liber si cateva tentatii cosmetice de mentionat:


Linia Secrets d'essences de la Yves Rocher se va imbogati in curand cu Accord Chic, un parfum oriental, floral-picant-pudrat, creat tot de echipa Olivier Cresp - Marie Salamagne, cu note de iris, piper rosu, rasini benzoin si elemi. 

Bineinteles, va veni insotit de produse de ingrijire asortate: gel de dus, lapte de corp, lumanare parfumata.


Dupa primele opinii ale celor care l-au testat deja, pare ca ar fi un fel de Shalimar mai light si tineresc.


Gama pentru ingrijirea corpului lansata la inceputul verii va fi completata cu uleiuri ce confera pielii un finish matasos, purtand aceleasi arome (150 ml, amestecuri din 5 uleiuri vegetale si extracte / uleiuri esentiale):


Samponul si balsamul pentru redarea stralucirii, pe baza de ulei de galbenele, revin cu formulele schimbate:



Intre 15 august si 15 decembrie, YR pune in vanzare o editie limitata de balsamuri de buze, o parte din profitul obtinut urmand a fi directionat spre un proiect de aprovizionare cu apa a familiilor ce lucreaza pe plantatia El Pacayal din Guatemala, sursa de ulei de macadamia a marcii. Designul ambalajelor apartine localnicelor, fiind inspirat de alfombras de aserrin (covoarele stradale realizate din rumegus colorat, specifice sarbatorilor pascale din zona).

Nici nu mai conteaza ca suntem, totusi, in august, Yves Rocher a dezvaluit deja aromele selectate pentru editia limitata a Craciunului 2016:

  • pere si cacao
  • merisoare cu migdale
  • clementine picante
Ca de obicei, combinatiile speciale de parfumuri vor fi disponibile sub forma de geluri de dus (format normal, mare si versiuni exfoliante), lotiuni de corp, sapunuri lichide, balsamuri de buze, creme de maini...

... lumanari parfumate...

Tot pentru sezonul rece, Maybelline a lansat editia limitata Baby Lips Holiday Spice, adica 4 balsamuri (le: la noi au adus 3) pigmentate de buze in urmatoarele nuante si arome: 22 Pumpkin Spice, 23 Chai Tea Latte, 24 Vanilla Cupcake si 25 Cafe Mocha:


Sper ca iHerb sa aduca pana da frigul si ultimele arome adaugate de Eco Lips uneia dintre cele mai faine linii de balsamuri, Mongo Kiss (Yumberry - dulce-acrisor, cu note de merisor si rodie, Banana - evident, banane cu note de caramel, scortisoara si rom, Blood Orange):


Nici Lidl nu se lasa mai prejos la cautat note interesante. De curand, Cien si-a extins oferta (la noi, inca n-au aparut) cu editia Forgotten Flowers, alcatuita din sapunuri lichide si geluri de dus cu zambile, osmanthus si angelica,


dar si cu Pure Aroma. formata din perechi asortate de gel de dus + lotiune de corp, parfumate a fructe de padure, iasomie & fistic...


...cirese & iaurt, pina colada:


Tot producatorii germani vin cu noi propuneri pentru ingrijirea parului, in special pentru sezonul rece. Schwarzkopf lanseaza linia Gliss Oil-in-Shampoo, formata din 3 sampoane cu micro-uleiuri ce hranesc, redau elasticitatea firului, fara sa imbacseasca sau sa ingrase (Rich Care - cu ulei de marula, pentru par foarte uscat si deteriorat, Normal Care - cu ulei de monoi, pentru par uscat si Gentle Care - cu ulei de trandafir, pentru par fara probleme deosebite).





Pentru rezultate ca la salon, ce se mentin pana la 48 h, Syoss a conceput sistemul Pure & Care, alcatuit din sampon si spray leave-in, ce promite sa combata ingrasarea rapida a scalpului, mentinand firul elastic si voluminos pentru mai mult timp, cu pana la 95% mai putine varfuri despicate:



Noile formule de la Head & Shoulders, 3Action, cu particule de micro-zinc de 8 ori mai multe decat inainte, pentru eficienta sporita si cu formule mai blande cu firul, au inceput sa apara si in Europa:


Cine iubeste parfumul clasic de la Nivea, il va putea purta si in par, utilizand samponul si balsamul cu proteine din lapte si Eucerit, ce promit sa nu incarce, special create pentru firul uscat, usor deteriorat:


Charme Cosmetics, o marca locala de existenta careia am aflat recent, ofera, printre altele, niste sampoane cu formule interesante, simple si destul de curate, pe baza de lauryl glucoside si SLES, cu divese extracte naturale, la preturi foarte bune:


O alta firma romaneasca, Apimond, si-a extins linia dedicata ingrijirii tenului cu o gama ce inglobeaza Laminina (Serilesine / Hexapeptide-10), o substanta care stimuleaza productia de colagen, atenuand ridurile fine si micsorand porii.


Deodorantele fara saruri de aluminiu ma intereseaza in continuare, ultimele pe care am pus ochii fiind noul La Roche-Posay crema 24 h, reparator, calmant, cu perlita ultra absorbanta si gluconat de zinc impotriva mirosurilor neplacute...


... si cele de la Schmidt's, formula clasica in aroma aleasa de fanii marcii, cu trandafiri & vanilie, dar si formula mai delicata, pentru piele sensibila, fara bicarbonat, parfumata cu ulei esential de geraniu. Sper sa le aduca iHerb (unde restul gamei exista deja) cat mai repede, altfel, nu ma tenteaza deloc sa la cumpar de pe Etsy, unde taxa de transport depaseste pretul produsului.


Cam atatea mi-au atras atentia din cate am frunzarit pe net, dar sezonul de lansari pentru toamna-iarna nici nu a inceput oficial; abia astept sa vad ce alte minuni baga la inaintare in urmatoarele saptamani firmele mai mult sau mai putin cunoscute. :)

No comments:

Post a Comment