Pages

Thursday, December 29, 2016

Produse terminate (22)

Sfarsitul de an obliga, cumva, la o debarasare intensa de chestii inutile si, chiar daca n-am strans prea multe goliciuni, punga cu reciclabile a trebuit sa zboare din casa.

Ingrijirea parului a trecut pe modul de hibernare, minimalist, fara experimente, deci pauza la aceasta categorie. Dar si cand o sa sa le dau gata, vine valu'...


L'Oreal Casting Creme Gloss 613 Mocaccino - in afara de niste reflexe frumoase, nu s-a prea vazut deoarece nuanta aleasa a fost prea apropiata de cea naturala. Nu simt ca mi-a afectat firul, deja mi-am cumparat o noua cutie, dar cu doua tonuri mai inchisa nuanta.

Mini sampoane Nivea - Volume Sensation si Strong Power - fresh, nu mi-au uscat firul, dar nici nu m-au tentat sa ma intorc la ele.


Sapun lichid cu bujor marca proprie Auchan - miroase mai degraba a zmeura, sintetic si puternic si nici textura de crema nu are, asa cum se mentioneaza pe eticheta, insa nu usuca mainile, le parfumeaza pentru ceva vreme... Pompita mi-a placut cel mai mult, n-am intalnit de multi ani una care sa dozeze exact cantitatea necesara pentru o utilizare.

Gel de dus Balea cu aroma de vata de zahar - din pacate, n-are nici asta vreo legatura cu desertul amintit de producator, mi-a picat fisa la prima adulmecare ca-i parfumul lui Bonheur en Mousse de la Bourjois, dar de o intensitate mult mai scazuta. In rest, un gel bun, fara aspecte deosebite, roz translucid.

Ulei de dus Dove Nourishing Care cu ulei de argan din Maroc - ingredientul principal e uleiul din floarea-soarelui, iar dozatorul cu picurator trebuie inlaturat pentru ca imbatranesti in baie pana obtii o cantitate necesara pentru o spuma cat de cat decenta. Per total e ok, mi-a lasat pielea moale, dar nu cred ca este destul de hidratant pentru pielea uscata, poate doar mai putin agresiv decat alte produse conventionale. L-am cumparat gratie parfumului foarte potrivit temperaturilor cu minus: dulceata caramelizata de trandafir pe o baza orientala, cu note de santal si coaja de lamaie.

Sapun lichid Cien cu pere si corcoduse - unul dintre preferatele mele de la Lidl, a mai fost prin Empties si, mai mult ca sigur, o sa il mai iau.


Sapun Nesti Dante Chic Animalier Bronze Leopard - unisex, cu smirna, ceai de ghimbir si paciuli. Il incepusem de iarna trecuta, cred, i-a venit randul iar in toamna, odata cu scaderea gradelor in termometru, altfel, mi se pare prea intens pentru zilele calde. Asa obisnuia sa arate, asta e, n-am mai apucat sa-i fac review detaliat:


Sapun Dove Cream Oil x 2 - desi pare, datorita ambalajului si ingredientului comun, uleiul de argan, din aceeasi linie cu uleiul de dus mentionat mai inainte, nu miroase identic, insa tot a santal combinat cu ceva proaspat si cald aduce. Mi se pare ca e asa de fain pentru anotimpul acesta, incat, dupa ce l-am consumat pe primul mi-am mai luat un set de patru, plus gelul de dus asortat.

Sapun South of France Cote d'Azur - trial size, de umplutura intr-o comanda iHerb. Mi-l cumpar sigur in format mare pentru vara viitoare, e foarte revigorant si "verde", miroase a bergamota, frunze de maslin, mosc, muschi, pin.

Sapun Eridanous cu ulei de masline si aloe - de fapt, sapun grecesc Papoutsanis. Dupa ce le-am testat pe toate 3, prefer versiunea simpla.


Unt de corp Alverde in editie limitata  - trebuie masat bine ca sa intre in piele (contine, in principal, ulei de soia, meh), nu lasa urme grase, dar nici foarte hidratant nu-i. are o compozitie curata. Borcanelele au 50 ml fiecare, iar aromele sunt discrete si naturale: Alba ca Zapada miroase a mere, Cenusareasa, a migdale.

Deodorante Schmidt's cu bergamota/limeta si ylang-ylang/galbenele - am mai scris de ele, tin foarte multa vreme, functioneaza mai bine decat deodorantele conventionale in cazul meu, sunt perfecte pana vine canicula si incep sa ma irite. Acum am varianta fara bicarbonat de sodiu (cel care cauzeaza neplaceri unora din cauza pH-ului) si s-ar putea sa raman la ea numai si pentru faptul ca e mult mai usor de aplicat.

Body mist Victoria's Secret Amber Romance - dulce, dar imi plac notele lemnoase, Initial, l-am pulverizat pe draperii si asternuturi, insa, cum a dat frigul, mi-a placut mai mult incat sa-l utilizez cum ar fi trebuit din start.


Balsam de buze Nivea Essential Care - luat din nostalgie, e a fel de bun cum il stiam.

Ata de dinti Carrefour Specialist - 50 m, fluorurata, nu prea grozava.

Apa de gura DentaPlus Fresh - acum am trecut la ceva mai natural, insa aceasta-i fara alcool, nu are gust rau si face parte din categoria celor acceptabile, care nu ard.


Pasta de dinti Alverde 5 in 1 - naturala, dar cu fluor, extrem de slab mentolata (aproape deloc), pacat de textura cretoasa, dezagreabila.

Crema de maini cu galbenele Alverde - destul de lejera, miroase a roinita si intra repede in piele.

Creme Night Repair si Beautiful Day Andalou Naturals - amandoua sunt usoare, nu creeaza efect de pelicula, ok pentru tenurile fara nevoi deosebite.

Solutie micelara pentru piele sensibila Garnier - dupa dezamagirea cu versiunea pentru ten gras, am zis ca nu ma mai ating de micelarele lor. N-am rezistat si, intr-adevar, isi face treaba foarte bine, Eu utilizez rar si clatesc intotdeauna micelarele, insa problema cu PHMB-ul (polyaminopropyl biguanide), substanta interzisa in cosmeticele pentru ingrijirea corpului inca din ianuare 2015, le care L'Oreal nu vrea sa renunte, tot ramane. Alte produse ce o contin, aici.



De obicei, nu postez poze cu produse consumate din alte categorii, dar, cum altii o fac si perioada e potrivita unor astfel de mentiuni, hop si eu cu ceaurile!

Am fost tare incantata sa descopar ca au aparut si la noi faimoasele Yogi, pana sa le gust si sa realizez ca nu sunt atat de picante ca versiunile non-bio de pe iHerb. Restrictiile cu privire la plantele medicinale si uleiurile esentiale sunt mai dure in UE, poate asta o fi cauza sau doar mi se pare mie, desi nu prea cred...

Pe de alta parte, in linia aceasta exista multe combinatii aromatice inedite, ce nu se regasesc in oferta iHerb, deci tot e bine. Sper sa gasesc si eu pana trece sezonul lor variantele Rose, Chili si Sweet Tea, la mine in oras nu am vazut niciodata mai mult de cateva sortimente si nu am chef sa le comand online. Din ce am reusit sa testez, Green Chai-ul e preferatul pentru ca are multa scortisoara, pe locul doi ar veni Choco, restul merg baute mai des, desi bune, nu au vreun element foarte distinctiv. Sweet Dreams a fost fara efect sedativ asupra mea, mai gustos, infuzat mai mult decat timpul indicat pe ambalaj, iar pe Detox Energy nu o sa-l mai cumpar, condimentele nu reusesc sa acopere gustul salciu al urzicii si radacinii de papadie.

Masala Chai de la Basilur m-a atras mai mult datorita ambalajului, dar, fiind pe baza de Ceylon in loc de Assam, e un ceai mai molatic, in care domina cardamonul. 



Cam atat pentru anul acesta, LMA tuturor, petrecere frumoasa si tot ce va doriti, ne recitim, sper, in 2017!  


No comments:

Post a Comment